image2 image1

Búzafű

„Ötven millió évvel ezelőtt megérkezett bolygónkra őrangyalunk, a fű, hogy lehetővé tegye az életet, és előkészítse a Földet az emberi faj számára.”

Edmond Bordeaux Székely

buzafupohar2A búzafűlé a XXI. század egyik legnépszerűbb természetes és egészséges étrend-kiegészítőjévé vált. A búzafűlében megtalálhatóak különféle természetes vízben és zsírban oldódó vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, antioxidánsok, enzimek, omega zsírsavak, esszenciális aminosavak és a klorofill. A búzafűlé bázikus anyagokat tartalmaz. Lúgosítás céljából fogyasztása ajánlott: nyersen, kipréselve lé formában, liofilizáltan kapszulában. A búzafű szárazanyag tartalmának 70%-a nyers klorofill.

buzafu3

Ajánlott irodalom:
Dr. Ann Wigmore: Búzafű

A füvek levében lévő hatóanyagokat a 30-a években Dr. Scnaubel és Dr. Koehler fedezte fel Amerikában, de a búzafüvet Ann Wigmoore és Victor Kulvinskas tette híressé. Jó tudni: a gabonafüvekben levő fehérjék lényegesen könnyebben emészthetőek mint a húsokban lévők. A gyümölcsökben és zöldségekben lévő fehérjék a hússal ellentétben feldolgozhatóak és nem okoznak savas környezetet a szervezetben. A fehérjék fogyasztásánál gondolnunk kell arra is, hogy az állati eredetű fehérjék fogyasztásával egy időben nagyobb mennyiségű nem kívánt kísérő anyag is jut a szervezetünkbe, mint például zsírok, koleszterin és purin. A húsban lévő purin, a húgysav fő forrása. Ez a vesékben, az ízületekben és az inakban raktározódik. Ez által a túlzott felhalmozódás következtében az arra hajlamosak körében vesekövet, és köszvényt idézhet elő.

Hatóanyagai:

A-vitamin, Aminosavak, B1 vitamin, B2 vitamin, B6 vitamin, C vitamin, Cink, Kálcium, Kálium, Klorofill, Magnézium, Nátrium, Szelén, Vas

A-vitamin

A szem vitaminjának is nevezik, elengedhetetlen a normális látáshoz, mivel a szem ideghártyája (retina) fényérzékeny pigmentjének alkotója.

Szükséges a szervezetben:

- a tüdő és az ajkak nedvesen tartásához

- a testszövetek megfelelő növekedéséhez

- az egészséges bőr megőrzéséhez

- a különféle baktériumok, vírusok és élősködők okozta fertőzések leküzdésében

A vitamin hiánya okozhat szürkületi vakságot, túlzott érzékenységet a fertőzésekkel szemben, gyermekkorban lassú növekedést és a fogzománc lassú kialakulását, bőr és egyéb hámrétegek elváltozásait, a szem szaruhártyájának kiszáradását.

B1 vitamin

Fontos szerepet tölt be a szénhidrát anyagcsere szabályozásában és az idegrendszer energia ellátásában. Serkenti a memóriát, csökkenti a cukoréhséget, megelőzi az idegkárosodást. A B1 vitaminhiány legfőbb oka az alkoholizmus, a stresszes életmód. Hiánya fáradságot, depressziót, memória zavarokat, fejfájást, végtag zsibbadást, émelygést okozhat.

B2 vitamin

Fontos szerepet játszik számos enzim működésének biztosításában, a sejtek energiatermelésében, bizonyos hormonok szervezeten belüli előállításában. Nélkülözhetetlen a sejtlégzéshez, a teljes anyagcseréhez, a zsírsavak lebontásához és a méregtelenítéshez. Hiánya szédülést, reszketést, körmök töredezését, hajzsírosodást, hajhullást, összpontosítási problémákat, a szem bevérzését okozhatja.

B6 vitamin

A nők vitaminja. Elengedhetetlenül fontos a fehérjék átalakulásának folyamata során. A legújabb tudományos kutatások alapján valószínűsíthető, hogy alapvető szerepe van a csontok szerves részét alkotó egyik legfontosabb anyag, a kollagén képzésében. Számos anyagcsere-folyamat szabályozásában vesz részt, nélkülözhetetlen az idegrendszer működéséhez, a bőr anyagcseréjéhez és a vérképzéshez, a vörösvértestek és az ellenanyagok képzéséhez.
Segít megakadályozni az ideg- és bőrbetegségek kialakulását, csökkenti az éjszakai izomgörcsöket, természetes vízhajtó. Csecsemőhányás ellen szükséges. Fontos a terhességi hányás és a menstruáció előtti feszültség és tünetegyüttes enyhítésében. Hiánya stresszt, ingerlékenységet, idegességet, évrszegénységet, szemhéj gyulladást, bőrkiszáradást okozhat.

C vitamin

A Nobel-díjas magyar tudós, Szent-Györgyi Albert nevéhez fűződik a felfedezése. A legismertebb és a legnagyobb mennyiségben szükséges vitamin. Elsősorban immunerősítő, mivel antioxidáns hatása által fokozza a szervezet ellenálló képességét a fertőző és a meghűléses betegségekkel szemben. Gyógyítja a fertőzött, vérző ínygyulladást és a foggyökér csonthártya betegséget. Védelmet biztosít a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek ellen. Csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet, megakadályozza a vérrögképződést. Fontos szerepe van a sejtlégzésben, fokozza a sebgyógyulást, gyorsítja a kötőszövet újraépülését. Elősegíti a vas felszívódását, a folsavval és a B12 vitaminnal együtt ösztönzi a vörösvértestek érését.
Védelmet biztosít a szürkehályog ellen. Természetes hashajtó. Segít a nátha megelőzésében és kezelésében.

Cink

A vércukorszint szabályozásában vesz részt az Inzulin alkotórészeként. Az inzulinon kívűl még 70 enzimben van jelen.

Szükséges a szervezetben:

- inzulin termeléshez

- anyagcsere folyamatokhoz

- növekedéshez

- nemi fejlődéshez

- szaporodáshoz

Hiánya a gyerekek nem megfelelő növekedését okozhatja, akár a törpenövekedést is eredményezheti, a nemi szervek elsorvadásához is vezethet. Felnőtteknél bőrgyulladások és elhúzódó sebgyulladás is jelentkezhet.

Kálcium

A csont és a fogak építőanyaga, elősegíti a vas felszívódását és a véralvadást.
Részt vesz az ideg- és az izomműködésben. A csontritkulás egyik ellenszereként tartják számon. Nélkülözhetetlen a véralvadásban, az enzimek működésében, a szív- és csontvázizmok összehúzódásában, a B12 vitamin felszívódásában.

Kálium

A sejtek fontos alkotóeleme. Részt vesz a fehérjékből és zsírokból való energia felszabadításában. Sok enzim és hormonfolyamatot befolyásol. Az izommunkához, így a szív munkájához is szükséges. Részt vesz a szervezet folyadékháztartásának szabályozásában.
Segít az allergia kezelésében, csökkenti a vérnyomást és a koleszterin szintet. A veséket a vér méregtelenítésére ösztönzi.
A foszforral együtt elősegíti az agy oxigénellátását, így a tiszta gondolkodást. Szinte minden élelmiszerünkben megtalálható, de leginkább a növényi eredetűekben.

Magnézium

Az idegrendszer működésének elengedhetetlen ásványi anyaga. Elősegíti a hatékony enzimtermelést, szerepet játszik a fehérjék anyagcseréjében, hozzájárul a csontok, a fogak és a fogíny épségéhez.

Szükséges a szervezetben:

- a megfelelő idegi folyamatok működéséhez

- izmok felépítéséhez

- szív- és érrendszer megfelelő működéséhez

- fehérje, zsír és szénhidrátok anyagcsere folyamataihoz

- csontok felépítéséhez

Magnézium hiány okozhat fizikai és szellemi fáradékonyságot, idegkimerültséget, különféle anyagcsere panaszokat és vérkeringési gondokat. Felléphet izomgörcs és hányingeres állapot. Táplálkozási gondok, anorexiás állapot is megtalálható a tűnetek között.

Nátrium

A klórral és a káliummal együtt a szervezet folyadékháztartását szabályozza. Jelentős szerepet játszik az izmok ingerelhetőségében, a vérnyomás szabályozásában, és egyes enzimek aktiválásában.

Szükséges a szervezetben:

- a sav-bázis egyensúly fenntartásához

- az idegrendszeri ingerületek átviteléhez

- a szénhidrát -és a fehérje anyagcsere folyamataihoz

- szabályozza a folyadékháztartást

- izmok működéséhez

Szelén

A sejtmembránok épségének megtartása. Erős antioxidáns. Lassítja a szövetek öregedését, közömbösíti néhány rákkeltő anyag hatását. Fontos a hasnyálmirigy működéséhez és a testszövetek rugalmasságához.

Vas

Legfőbb feladata az oxigén és a szén-dioxid szállítása. Megelőzi és gyógyítja a vashiányos vérszegénységet, ellenálló képességet alakít ki a stresszel és betegségekkel szemben. Segít a növekedésben és az egészséges bőrtónus kialakulásában, megakadályozza a kimerültséget.

Szükséges a szervezetben:

- a hemoglobin szintézishez,

- enzimek működéséhez,

- oxigén és CO2 szállításhoz,

- elektrotranszportokhoz

Vashiány következtében csökken a hemoglobin termelés, így a vér nem lesz képes megfelelő oxigén szállítására, ezáltal az izmok munkavégző képessége csökken. Vashiányos állapotban az emberi szervezet fáradékonnyá válik, a szellemi képesség csökkenhet, esetenként meddőséghez is vezethet. Vas túladagolásának következtében csökken a réz és cink hasznosítása.

kép: www.lelekcsillag.hu, www.medicor.hu

Studio3way Céges Honlap Készítés - Studio3way