image2 image1

Aloe Vera

aloe1Az Aloe vera az Aloe nemzetségbe tartozó faj. Az Aloe vera kivonatait széleskörűen használják a kozmetikai iparban és az alternatív gyógyászatban, megnyugtató, fiatalító, sőt sejtregeneráló és immunerősítő hatást tulajdonítva neki a marketing anyagokban. A valóságban azonban a kozmetikai és az orvosi célokra való alkalmasságot egyaránt igen kevés tudományos bizonyíték támasztja alá, és legtöbbször az e kisszámú megerősítő bizonyíték által igazolni vélt hatásokat is megcáfolták később más közleményekben.

Gyógyhatásai

Az Aloe verát ősidők óta használják gyógyításra. Évezredeken átívelő karrierjét annak köszönheti, hogy számtalan betegségre, bőrelváltozásra és emésztőszervi problémára sikeresen alkalmazható. Napjainkban a világ számos országában termesztik, olyan helyeken, ahol az éghajlat alkalmas a szabad földben való nevelésére.aloe-vera11

Lehet hatékonyságot igazolni, bizonyítani azt, hogy érdemes kutatni, és tudományos magyarázatokat keresni arra vonatkozóan, hogy a gyógyító hatás minek köszönhető, de ez a mai gyakorlatban nem elegendő a gyógyszerré váláshoz. A hivatalos elismerés hiánya ellenére az Aloe Vera-t fitoterapeuták sikerrel alkalmazzák, a mai napig a gyógynövény-paletta aktív része. A helytelen életmód és táplálkozás, a környezeti szennyeződések, a szintetikus gyógyszerek követhetetlen mellékhatásai miatt egyre nagyobb az igény a természet által kínált lehetőségek újra felfedezésére.

Többféle vitamint (A-,B1-,B2-,B3-,B6-,B12-,E-, C-vitamin) és ásványi anyagot (kalcium, kálium, vas, mangán, magnézium, réz, króm, cink) tartalmaz. Együttes hatásuk segíti a csontozat fejlődését, az izmok működését, a központi idegrendszer egészséges állapotának megőrzését, javítja a látást, jótékony hatású a bőrsérülések, horzsolások, napégés esetén, valamint a kozmetikai termékek gyakori alkotója. Véd a szabadgyökök károsító hatásával szemben, támogatja a szervezet védekező mechanizmusait.

aloe-vera_01Számos vizsgálat igazolta gyulladáscsökkentő, gombaölő, baktériumölő, vírusölő, fájdalomcsillapító, vérzéscsillapító, fertőzés gátló, hashajtó és méregtelenítő hatását.

A Naturlife.hu oldalain található információk tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek. Nem helyettesíthetik szakember véleményét, a velük való személyes megbeszélést és kivizsgálást. Nem adhatnak választ betegségekkel illetve azok gyógymódjaival kapcsolatos kérdésekre.

Studio3way Céges Honlap Készítés - Studio3way