Inulin
Az inulin gyümölcscukorból felépített poliszacharid. Tudományos vizsgálatok bizonyították, hogy az inulin képes az immunrendszerünk számára oly nélkülözhetetlen bifidusbaktériumok növekedését megsokszorozni. Az inulin megköti a koleszterint, a triglicerideket, a foszfolipideket és a szabad zsírsavakat is.

Mivel a bifidusbaktériumok segítenek a tápanyagok lebontásában és felszívódásában, ezért jelenlétük kifejezetten pozitív hatású. Az inulin olyan táplálék alkotórész, amely szelektíven serkenti a bélflóra egy, vagy több, de mindenképpen korlátozott számú speciesének (laktobacillus és bifidusz) növekedését és metabolikus aktivitását, ezáltal javítja a gazdaszervezet egészségét. A prebiotikum (inulin) a probiotikumok kizárólagos táplálékai, elősegítik ezek elszaporodását és túlsúlyba kerülését.
INULINról bővebben:
Az INULIN egy folyékony növényi étkezési rost, melyet a zöldségek és a gyümölcsök fruktooligoszacharid része tartalmaz.


